Iedereen weet eigenlijk wel dat de zon, hoe heerlijk ook, erg schadelijk kan zijn voor je tattoo. Of het nu een nieuwe tattoo is of een oude, dat maakt niet uit. Met de combi zon en je tattoo is het uitkijken geblazen.

Ook al is dit geen echt nieuws en weten de meeste mensen dit allang, toch is er nog veel onzekerheid en onduidelijkheid over de effecten van het smeren zonnebrand op een nieuwe tattoo. Zonnebrand op je nieuwe tattoo smeren kan behoorlijke problemen geven tijdens het genezingsproces van je tattoo.

Waarom is zonnebrand zo schadelijk voor je tattoo?
Zonnebrand kan erg schadelijk zijn voor je nieuwe tattoo omdat in bijna alle zonnecrèmes bestanddelen zitten die niet goed zijn om te gebruiken op een open huid, zoals je nieuwe tattoo. Hierdoor kan je tattoo gaan ontsteken, zwellen of kan je zelfs blaren krijgen.

Dat niet alleen, de meeste zonnebrandcrèmes zijn vaak dikker en plakkerig. Dat kan je tattoo afsluiten en bovendien vuil aantrekken. Als je die op je verse tattoo smeert, loop je het risico dat je tattoo gaat ontsteken.

Zolang je tattoo nog niet genezen is, is het beter om geen zonnebrandcrème op je tattoo te smeren.