Wanneer mag je met je tattoo in de zon of onder de zonnebank?
Na hoe lang je met je nieuwe tattoo in de zon of onder de zonnebank mag, verschilt per persoon. Je kan pas met je nieuwe tattoo in de zon zodra de bovenste huidlaag helemaal geheeld is. Dat is als álle velletjes en korsten zijn verdwenen en je tattoo helemaal glad aanvoelt. Wanneer dat precies is, verschilt per persoon. Dat is bij de een al na twee weken, bij de ander pas na vier weken.

Je net gezette tattoo is extreem gevoelig voor zonlicht
Je kan pas in de zon met je nieuwe tattoo als je tattoo genezen is. Blijf tot die tijd zoveel mogelijk met je nieuwe tattoo uit de zon. Als je net je tattoo hebt laten zetten, is je tattoo een open wond die je niet alleen moet beschermen tegen vuiligheid, maar ook tegen de zon. Je huid is dan extreem gevoelig voor Uv-licht en kan dan héél makkelijk verbranden. Hierdoor kan je blaren, bultjes of zelfs scheuren in je tattoo krijgen. Dat is niet alleen heel pijnlijk, maar je vertraagt ook nog eens het genezingsproces van je tattoo.

Wees ook voorzichtig in de zon met je genezen tattoo
Je kan pas met je tattoo in de zon als je tattoo genezen is. Ook dan moet je nog heel voorzichtig zijn, want je huid is dan nog erg teer. Het duurt een aantal maanden voordat je je tattoo echt langdurig aan de sterke zon of de zonnebank kan blootstellen.